Polityka prywatności

DANE OSOBOWE

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „FARMER” Marcin Furgal
Borowina 45, 67-320 Małomice
NIP: 924-167-21-31
Tel 683768120, 603248200 Fax 683768120
www.farmer-borowina.pl

2. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, tj. w oparciu o niezbędność przetwarzania do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora lub przez stronę trzecią.

3. Otrzymaliśmy je w związku z Państwa zakupami, zamówieniami lub podczas zakładania konta.

4. Twoje dane osobowe udostępniamy stronom oraz podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, kredytowe, ubezpieczeniowe, wykonują usługi konsultingowe lub audytowe, wspomagają promocję ofert, współpracują w ramach kampanii marketingowych. Możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami. Dane mogą być udostępniane terminalom przeładunkowym, magazynom, firmom transportowym i spedycyjnym w celu prawidłowej realizacji usług: dostaw towaru, upoważnienia do odbioru towaru.

5. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Farmer Marcin Furgal przez okres niezbędny dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów , o których mowa w pkt. 3 powyżej.

6. Ma Pani/Pana prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.

7. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania. Skorzystanie prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.

8. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

POLITYKA COOKIES

Poniższa Polityka Cookies określa zasady zamieszczania i uzyskiwania dostępu do plików cookies na urządzeniu Użytkownika korzystającego z Serwisu. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

1. Administrator

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest właściciel serwisu:
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „FARMER” Marcin Furgal
Borowina 45, 67-320 Małomice
NIP: 924-167-21-31
e-mail: farmer-borowina@wp.pl
oraz Serwisy zewnętrzne współpracujące z Administratorem wymienione w sekcji „Serwisy zewnętrzne”.

2. Definicja plików cookies

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Rodzaje plików cookies

Cookies wewnętrzne – pliki zamieszczane i odczytywane z urządzenia Użytkownika przez system informatyczny Serwisu.

Cookies zewnętrzne – pliki zamieszczane i odczytywane z urządzenia Użytkownika przez systemy informatyczne Serwisów zewnętrznych.

Cookies sesyjne – są plikami tymczasowymi, które przechowywane są na urządzeniu Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Po zakończeniu sesji pliki są usuwane z urządzenia Użytkownika.

Cookies stałe – są przechowywane na urządzeniu Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Pliki nie są usuwane automatycznie po zakończeniu sesji chyba, że konfiguracja urządzenia Użytkownika jest ustawiona na tryb usuwania plików cookies po zakończeniu sesji.

4. Cele, do których wykorzystywane są pliki cookies

Usprawnienie i ułatwienie dostępu do Serwisu – Administrator może przechowywać w plikach cookies informacje o preferencjach i ustawieniach Użytkownika dotyczących Serwisu aby usprawnić, polepszyć i przyśpieszyć świadczenie usług w ramach Serwisu.

Zbieranie danych statystycznych – Administrator oraz Serwisy zewnętrzne wykorzystuje pliki cookies do zbierania i przetwarzania danych statystycznych takich jak np. statystyki odwiedzin, statystyki urządzeń Użytkowników czy statystyki zachowań użytkowników. Dane te zbierane są w celu analizy i ulepszania Serwisu.

5. Serwisy zewnętrzne

Administrator współpracuje z następującymi serwisami zewnętrznymi, które mogą zamieszczać pliki cookies na urządzeniach Użytkownika:
– Google Analytics

6. Bezpieczeństwo

Mechanizmy zamieszczania i odczytu plików cookies nie pozwalają na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia Użytkownika.

Pliki cookies nie służą identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana tożsamość użytkownika.

7. Określenie warunków przechowywania plików cookies na urządzeniu Użytkownika

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na urządzeniu Użytkownika.

Użytkownik może w dowolnym momencie, samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące zapisywania, usuwania oraz dostępu do plików cookies oraz usunąć wszelkie zapisane do tej pory pliki.

Szczegółowe informacje o sposobie wyłączenia plików cookies w najpopularniejszych przeglądarkach komputerowych i mobilnych dostępne są na stronie: jakwylaczyccookie.pl/jak-wylaczyc-pliki-cookies lub w menu przeglądarki internetowej (sekcja „Pomoc”).

Dodatkowe informacje na temat plików cookies można znaleźć m.in. na stronie wszystkoociasteczkach.pl

8. Wymagania Serwisu

Ograniczenie zapisu i dostępu do plików Cookies na urządzeniu Użytkownika może spowodować nieprawidłowe działanie, niektórych funkcji Serwisu.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowo działające funkcje Serwisu w przypadku gdy Użytkownik ograniczy w jakikolwiek sposób możliwość zapisywania i odczytu plików cookies.

9. Zmiany w Polityce Cookies

Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki Cookies. Wprowadzone zmiany będą publikowane na tej stronie.